STOP DURERILOR ARTICULARE


18.06.2012

Role Rollerblade Spark

Sunt role pentru plimbari recreative si fitness, sunt recomandate pentru incepatori datorita sinei scurte de 260mm si rotilor de dimensiuni mai mici de 78mm. Cu un raportcalitate pret de invidiat, rolele Spark 4.0 vin ca o manusa oricarui incepator.

Informatii aditionale:
Producător Rollerblade
Categoria de sex/varstă Men
Colecția 2011/2012
Tip Role Fitness
Sistem Inchidere Arici, Catarama, Siret
Dimensiune Roti 78mm
Sina Compozit 260mm
Rulmenti SG5

SummerMag.ro


Cum sa iti alegi rolele:
Daca esti incepator si nu stii ce role sa alegi, exista doar 2 aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, si anume: unde si cum vrei sa te dai cu rolele si componentele acestora.

1. Role agresive – sunt utilizate in parcuri pentru trick-uri, rampe, tevi etc., iar la design seamana mult cu un clapar. Sunt role rigide, au carcasa in totalitate din plastic/piele/piele intoarsa. Rotile sunt mai mici pentru a spori manevrabilitatea.

2. Role de recreere - aici intra rolele inline, de fitness si cele pentru relaxare si plimbare. Sunt rolele pe care le folosim daca vrem sa ne relaxam. Diametrul rotilor variaza intre 72mm si 90mm (cu cat diametrul este mai mic, cu atat manevrabilitatea este mai mare). Nu sunt atat de rigide ca cele agresive. Modelele mai ieftine au sina din compozit, iar cele mai scumpe din aluminiu sau magneziu. Sunt extrem de confortabile, avand diferite insertii textile ca sa nu te jeneze in zona tibiei, a degetelor sau a labei piciorului.

3. Role de viteza/downhill – au rotile mai mari decat restul (unele modele au chiar si 6 roti), gheata e mai scurta (un pic peste glezne). Pentru acest tip de role fit-ul e unul decisiv. Este indicat sa gasesti gheata care se potriveste cel mai bine piciorului tau, iar daca nu gasesti, exista tehnologii speciale care le modeleaza in functie de preferinte. Majoritatea au microfibre in liner-ul interior si si fit ergonomic. Greutatea variaza in functie de materialele folosite de numarul de roti (de la 3 la 6 roti). Diametrul rotilor poate fi intre 90mm-110mm.

Daca te dai cu rolele de mult timp probabil ca deja stii ce ti se potriveste. Iar in cazul in care esti la prima pereche de role, trebuie doar sa te gandesti pe unde vrei sa te dai cu ele si la stilul care crezi ca ti s-ar potrivi. Indiferent de ce alegi sa cumperi, important este echipamentul de protectie. Incepator sau rider profesionist, tot vei lua o tranta (sau mai multe), chiar si fara sa vrei.

2 comentarios:

  • mircea says:
    19 iunie 2012 la 16:20

    Sunt niste role foarte tari pentru inceput ! Au un boot confortabil si roti numai bune sa inveti sa te dai.

  • Bani pe net says:
    19 iunie 2012 la 16:27

    Asa este Mircea, sunt niste role excelente.