STOP DURERILOR ARTICULARE


20.03.2013

Incheie o asigurarea obligatorie a locuintei la cel mai bun pret

De ce sa inchei asigurarea obligatorie a locuintei?

Asigurarea obligatorie a locuintei (PAD) acopera 3 riscuri de baza: cutremur, inundatii din cauze naturale si alunecari de teren. O astfel de polita te asigura impotriva celor mai intalnite riscuri cu care se poate confrunta locuinta ta. Acest tip de asigurare a fost impusa drept obligatorie deoarece numarul cazurilor de case distruse de inundatii sau cutremure a fost alarmant de mare in anii.

De ce ai avea nevoie de o astfel de asigurare?

Gandeste-te cum ar fi daca brusc ai ramane fara un acoperis deasupra capului si in plus nu ai avea cu ce sa iti cumperi o noua casa sau sa faci reparatii. Incotro o vei lua? La cine vei apela? O asigurare obligatorie de locuinta te scuteste de o astfel de situatie critica, deoarece va acoperi costurile existente.

Politele de asigurare sunt oferite de companiile de asigurari care fac parte din Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor. Exista doua categorii de astfel de polite de asigurare obligatorie de locuinta.

Una dintre ele are o suma minima asigurata de 20.000 de euro, cu o prima de asigurare de 20 de euro, pentru locuintele de tip A (realizate din materiale conventionale). A doua categorie are o suma minima asigurata de 10.000 de euro, cu o prima anuala de 10 euro, pentru locuintele de tip B (realizate din materiale neconventionale).

Vezi aici toate datele informative de incheiere a unei asigurari obligatorie de locuinta.

Si in ultimul rand dar nu cel din urma dincolo de asigurarea obligatorie a locuintei exista si posibilitatea de a incheia o asigurare de locuinta facultativa, care ofera despagubiri si pentru alte tipuri de riscuri, cum ar fi furt, incendiu sau avarii la instalatia de apa.

0 comentarios: