STOP DURERILOR ARTICULARE


05.09.2013

Vand Butasi vita de vie diferite soiuri

Soiul Italia face parte din categoria strugurilor de masa.Este un soi viguros, cu corzi semi-erecte, rare, de culoare brun-violacee.Strugurii sunt foarte mari cu boabe mari. Pulpa este crocanta, carnoasa.

Soiul Cardinal face parte din categoria strugurilor de masa.Butucul are o crestere medie spre mare, iar corzile sunt de culoare brun-deschise, cu internoduri lungi, cu muguri mari, divergenti.Strugurii sunt foarte mari.

Soiul Chardonnay face parte din categoria strugurilor de vin.Are vigoare mica de crestere iar fertilitatea este buna, peste 70% lastari fertili.Perioada de vegetatie este mijlocie. Sunt mici, cilindrici, uneori aripati.

Vigoarea de crestere este mijlocie si fertilitatea ridicata, 80-85% lastari fertili, frecvent avand 2-3 etaje de inflorescente pe lastar. Strugurii sunt mici (140-200 g), forma cilindrica.Boabele sunt mici, rotunde, verzi galben auriu.

Vigoare mijlocie sau mare, cu corzi multe, semierecte. Strugurii sunt mari (210 g), cu boabele asezate des pe ciorchine. Boabele de marime mijlocie sau mare, alungite, galben-aurii.Pulpa este zemoasa, crocanta.

Soiul Afuz Ali face parte din categoria strugurilor de masa.Butucul are o crestere foarte viguroasa, cerinte ridicate fata de temperatura, are productivitatea mare.Strugurii sunt foarte mari, in greutate de 350-600g si chiar mai mult.

0 comentarios: