Espresso Cafe comercializeaza peste 70 de tipuri de cafea boabe ale celor mai mari producatori din domeniu. Acestea contin mix de cafea arabica si robusta. Cafeaua arabica este de calitate superioara ce se distinge printr-o aroma puternica, gust dulce, delicat cu arome de ciocolata, caramel si fructe. Cafeaua robusta se distinge prin tarie, cu un gust profund, putin amarui si aroma mai putina. Ambele tipuri de cafea se pot folosi in orice domeniu. Arabica se utilizeaza in general acasa, la birou si in domeniul profesional horeca (hoteluri, restaurante, baruri, cafenele etc). Robusta se utilizeaza mai ales in automate vending unde in combinatii cu arabica ofera un amestec ideal pentru aceste tipuri de automate. Deasemenea este foarte folosita pentru a se obtine cafeaua instant.
Caracteristici distinctive
Cafeaua arabica de deosebeste in primul rand de cafeaua robusta prin aroma. Cafeaua arabica este de calitate superioara ce se distinge printr-o aroma puternica, gust dulce, delicat cu arome de ciocolata, caramel si fructe. Continutul de cofeina variaza intre 1,1% si 1,7%.
Cafeaua robusta se distinge prin tarie, cu un gust profund, putin amarui si aroma mai putina. Continutul de cofeina este ridic, aproape dublu fata de arabica, intre 2% si 4%.
Unde se cultiva
Desi multi cred ca Arabica provine din peninsula arabica, totusi cafeaua arabica provine din Etiopia. Se dezvolta cu precadere intre 900 si 2000 metrii altitudine cu unele excelptii in Etiopia. Brazilia, Columbia, Etiopia, America Centrala, Mexic, India si Africa de Est sunt cele mai cunoscute zone unde se produce cafeaua Arabica.
Cafeaua robusta se cultiva in Africa de Vest de-a lungul râului Congo pana pe platoul Ugandei. Acesta crește la altitudini mai mici decat Arabica – 200 – 600 de metri – chiar dacă, uneori, pot fi găsite în locuri mai mari de 1500 de metri, așa cum se întâmplă în Uganda.
Vezi aici marcile cele mai renumite de cafea boabe ...
0 comentarios:
Trimiteți un comentariu